26 feb 2021, kl 13:00
Online

PSYKISKT LIDANDE OCH LIVSLUST

Välkomna till en livestreaming av ett samtal mellan Per Magnus Johansson, Ruben Östlund och Aslak Iversen, den 26 februari 2021 kl. 13.00 – 14.30. 

Regissören Ruben Östlund, känd från filmer som the Square, Play, De Ofrivilliga och Turist, samtalar med författaren, idéhistorikern, psykoanalytikern och psykologen Per Magnus Johansson samt med psykologen och Psykiatrin Hallands verksamhetschef Aslak Iversen, med utgångspunkt i scener ur Rubens filmer.

Psykiatrin Halland arrangerar samtalet som ett öppet seminarium – med en begränsad publik i studio på Högskolan i Halmstad och kostnadsfri livestreaming till alla intresserade.

Seminariet kommer utgå från frågor som väcks i det psykiatriska patientarbetet och som även gestaltas i film och litteratur: Hur kan vi hjälpa människor som reagerar starkt och dramatiskt på konflikter i mänskliga situationer? Hur hanterar vi rädsla? Hur förhåller vi oss till vårt ansvar, även när vi är sårbara? Vad gör att vissa människor klarar svåra motgångar och påfrestningar bättre än andra? 

Anmälan senast 1 februari 2021, på denna länk: https://hh.se/om-hogskolan/evenemang/psykiskt-lidande-och-livslust.html 

Antalet platser är begränsade.

Välkomna!
Goran Delic
Förvaltningschef Psykiatrin Halland